Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Gratis festival voor jong en oud

Vrijdag 12 juli, Zaterdag 13 juli en Zondag 14 juli 2019, tussen 16.00 - 22.00 uur treden er verschillende artiesten op tijdens het gratis festival Bakkum Vertelt op Camping Bakkum. Er zijn twee podia's: Hoofdpodium De Pan en het Caravanpodium. Ook kunt u heerlijk eten en drinken bij de verschillende foodtrucks rondom het Hoofdpodium: De Pan. Volg Bakkum Vertelt op Instagram of Facebook voor updates van voor, tijdens en na het festival.

Theater Tweekant: Piratenprinses (3+)

Vrijdag 12 juli 2019
16:00 – 16:40 uur
Hoofdpodium

Er was eens een prinses… Penny heette ze. Ze had alles wat haar hartje begeerde en ze was heel mooi. Maar toch vond ze het prinsessenleven saai. Ze droomde van het leven van een avontuurlijke piraat met varen op zee en vechten met een zwaard. De koningin werd hopeloos van haar. Ze moet toch een nette gehoorzame prinses worden als ze later het land moet besturen? Toen verscheen er ineens een schip met een piraat. Rob de Landrot heette hij. Rob nam Penny mee naar het piratenschip en liet haar het piratenleven zien. Was dat net zo leuk als Penny gedacht had?

Piratenprinses heeft als thema's stout en stoer zijn als een piraat of keurig en gehoorzaam als een prinses. Het onderliggende thema is: Wie ben ik? En dat er ook een tussenvorm van een prinses en een piraat is; een prinses die wel stoer mag zijn.

Gabs Zomerklankverhaal

Vrijdag 12 juli 2019
16:45 – 17:10 uur
Caravanpodium

Gabs vertelt een magisch Zomerklankverhaal speciaal geschreven voor Bakkum Vertelt. De bezoekers helpen mee met het verhaal door diverse instrumenten te gebruiken en de mooiste klanken te maken. Een interactieve voorstelling voor jong en oud!

Suddenly Years Align

Vrijdag 12 juli 2019
17:15 – 17:55 uur
Hoofdpodium

Suddenly Years Align (SYA) bestaat uit drie zangeressen die zichzelf begeleiden op verschillende akoestische instrumenten zoals harp, gitaar, piano, dwarsfluit en mandoline. Zij delen de voorliefde voor mooie meerstemmige muziek. Deze liefde hebben zij vakkundig vertaald naar eigen SYA-arrangementen. Het resultaat is een mooi luisterconcert waarbij er steeds iets nieuws te horen is. Het met zorg samengestelde repertoire bestaat uit eigen geschreven liedjes en nummers van o.a James Taylor, Venice, Ed Sheeran en Crosby, Stills and Nash. Maar ook pareltjes van minder bekende artiesten komen langs in hun programma. Zij zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. Ter aanvulling van deze melodische instrumenten zijn er ook verschillende percussie instrumenten te horen. Laat je verrassen door deze diversiteit aan klanken, die steeds op een verschillende manier samen klinken..

Mauricio Leijser

Vrijdag 12 juli 2019
18:00 – 18:25 uur
Caravanpodium

Mauricio Leijser, een singer-songwriter en autodidact wat betreft zijn gitaar en pianospel. “Voor mij is muziek als een uitlaatklep in mijn altijd zo bewogen leven. Van de mooie kleine dingen in het leven tot aan de schokkende dingen die ik heb meegemaakt. Muziek is wat mij door het leven trekt. Muziek is niet iets wat je hoort... maar iets wat je voelt. ”

Backup Theater: Comfortable

Vrijdag 12 juli 2019
18:40 – 19:10 uur
Hoofdpodium

Hoe kan het ook anders zijn: buiten koken leidt tot gebakken lucht. In deze knettergekke show, dekken drie eigengereide koks zelf de tafel en presenteren hun nieuwe recept. Gaandeweg slaat hun fantasie volledig op hol. Van Zorro en het vrijheidsbeeld, terroristen en Maria, Ghostbusters en Chinese leeuwen, tot messenwerpen en superman. Alles komt in razende vaart voorbij.

Met flitsende achtervolgingen, spectaculaire stunts, dynamische acrobatiek en komische slapstick houden zij het publiek non-stop geboeid.

Een driedimensionaal haute-cuisine spektakel met comfortabel stuntwerk en een snufje zout.

Magisch Verhaal - Martinus Zotteklep

Vrijdag 12 juli 2019
19:15 – 19:40 uur
Caravanpodium

Martinus Zotteklep vertelt verhalen over zijn leven als nar. Tijdens deze verhalen jongleert en goochelt hij er op los. Weten hoe Zotteklep de koning wist te verleiden? Kom luisteren naar de interactieve avonturen van uw nar met een lach: Martinus Zotteklep.

Scotch

Vrijdag 12 juli 2019
19:45 – 20:25 uur
Hoofdpodium

De Nederlandse band Scotch produceert energieke shows met vrolijke melodieën. Hun party folkmuziek is heerlijk dansbaar en de combinatie van eigen materiaal met traditionele volksliedjes uit alle hoeken van de wereld komt rechtstreeks uit het hart. Verschillende muzikale elementen komen samen in een speciale liveshow die de grenzen van de werkelijkheid ver achter zich laat. Met hun vrolijke folkloristische melodieën en ritmes garandeert Scotch één groot feest!

Monkey Sandwich

Vrijdag 12 juli 2019
20:30 – 20:55 uur
Caravanpodium

Een band die niet makkelijk in een hokje past, de nummers van de band laten zich niet heel makkelijk in één stijl vangen.  En dat is nu juist het leuke! Met woorden als zomers, vrolijk, relaxed, dansbaar, reggae- en ska-achtig komen we redelijk in de buurt. Maar Monkey Sandwich moet je vooral zelf meemaken!

Leoparte

Vrijdag 12 juli 2019
21:00 – 21:45 uur
Hoofdpodium

Leoparte is opgericht in 2015. Zeven mannen, drie verschillende steden, één liefde voor muziek. Geïnspireerd door bands als The Cat Empire, Manu Chao en Mano Negra schrijven ze nummers over de schoonheid van de wereld, geïnspireerd door de geluiden van de wereld. Doordrenkt met hun always-ready-to-party instelling gaat het publiek op een extatische muzikale reis waar iedereen mee kan zingen en dansen!

Randprogramma vrijdag 12 juli

Fiets je schilderij: Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Op speelse wijze leer je over centrifugaal krachten, kleurenleer en doorzettingsvermogen. Verbaas en verwonder je. Een super herinnering en souvenir voor iedereen. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief.

Gabs Lichthuis: even helemaal zen.. Laat je meevoeren op de magische klanken in Gabs Lichthuis. De hele dag door een heerlijk rustgevend programma, waar Gabs en haar Elfjes wensen laten uitkomen!  

Caravanbios: deze kunstcaravan is onderdeel van de Tour ‘d Artistique van bekende verzamelkunstenaar Pet van de Luijtgaarden. Op Camping Bakkum is de Caravanbios te zien; neem gerust een kijkje in deze bijzondere bios op wielen!