Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Bent u nog op zoek naar een lekker voorgerecht voor het kerstdiner?
Dan heeft Meie een leuke suggestie voor u! Deze beef teriyaki salade is niet alleen erg mooi, ook is het een verrijking voor de smaakpupillen. En nog eens makkelijk te maken ook. Maak het uzelf makkelijk en marineer de beef een avondje van te voren.

BENODIGDHEDEN

 2 beefstukjes
50 ml Sojasaus
2 teentjes knoflook
Eetlepel honing
(Veld)sla
2 handjes Tauge
Parmezaanse kaas
Kastanjechampignons
Paprika
Pijnboompitjes 

ZO MAAKT U HET

Maak een teriyakisaus door een eetlepel honing en 2 uitgeperste teentjes knoflook te mengen door de sojasaus. Voeg wat peper naar smaak toe. Snij de beef in dunne reepjes, leg deze in de teriyaki en laat even marineren. (een nacht marineren smaakt nog lekkerder). Snij ondertussen de paprika in reepjes en champignons in schijfjes. Rooster de pijnboompitjes goudbruin. 

Verwarm een scheutje (sesam)olie in een pan. Bak de beefreepjes rondom bruin naar gewenste gaarheid. Haal de beef uit de pan en bak in het overgebleven vocht twee handjes taugé, de paprika en champignons. 

U kunt het gerecht als maaltijdsalade eten, maar ook lekker als kerstvoorgerecht; gebruik kleinere bordjes met een diameter van ongeveer 20cm. Doe op elk bordje een handje sla en een schep groenten. Verdeel de beefreepjes over de bordjes en maak het gerecht af met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Smakelijk kerstdiner!

Camping Recept Beef Teriyaki Koken met Meie 2.jpg.JPG

Gezond, lekker en makkelijk, dat zijn de recepten die terugkomen in de nieuwe rubriek: ‘Koken met Meie’. Voordat Meie als Stralend Voorbeeld op Camping Bakkum aan de slag ging, heeft zij Voeding en Diëtiek gestudeerd. Hier komt haar voorliefde voor gezonde voeding vandaan. Vers, voedzaam en vrij van geraffineerde suikers, dat zijn de recepten die zij speciaal voor u heeft samengesteld. Super simpel en ideaal voor op de camping. De recepten van Meie zijn niet alleen een beleving voor de smaakpapillen, maar zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit.

VOLG MEIE OP INSTAGRAM