• Natuur - Bakkum -21.jpg
  • Natuur - Bakkum -20.jpg
  • Natuur - Bakkum -19.jpg
  • Natuur - Bakkum -27.jpg
  • Natuur - Bakkum -4.jpg

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Beste gast

Er bereiken ons regelmatig vragen over ons groenbeheer. Daarom willen wij u daar graag meer over vertellen.
Camping Bakkum is gelegen in een beschermd natuurgebied. Een gebied waar we met elkaar goed voor moeten zorgen. Dit brengt ook met zich mee dat er veel regels zijn waar we ons gezamenlijk aan moeten houden. Daarom heeft Camping Bakkum een eigen Groenbeheerplan. Dit plan is opgesteld door een onafhankelijke derde partij en het is de leidraad voor het groenbeheer op ons terrein.
In de komende jaren zal het landschap van Camping Bakkum langzaam veranderen. Dit komt met name door de leeftijd van de dennenbomen. Deze zijn in het verleden aangeplant en de leeftijd van deze bomen maakt dat ze gevoeliger zijn voor ziektes. Op een deel van de plaatsen waar de dennenboom verdwijnt, worden duineigen struikvormers aangeplant. Deze zorgen er voor dat er een gevarieerd duinlandschap overblijft.
Hieronder vertellen wij u meer over de belangrijkste zaken uit het plan.

Bomen

Jaarlijks worden alle bomen op Camping Bakkum gekeurd. Uit deze keuring blijkt of bomen ziek zijn of wellicht gevaarlijk. Als dit het geval is, zal de boom worden gerooid.

Aanplanten

Het aanplanten van bomen, struiken en planten etc. door gasten is niet toegestaan. Alleen in overleg met personeel van Camping Bakkum is dit in bepaalde gevallen mogelijk. Voor planten en struiken hanteren wij een lijst met duineigen plantgoed welke kunnen worden geplant op het terrein.

Snoeien

Ook het snoeien door gasten is niet toegestaan. U kunt wel een snoeiverzoek indienen. Wij beoordelen dit verzoek waarbij we bekijken of dit uit te voeren is binnen de richtlijnen van het Groenbeheerplan, of het een algemeen belang dient. Over de uitkomst van uw verzoek ontvangt u van ons schriftelijk (via email) bericht.

Exoten

Op Camping Bakkum komen een aantal exoten voor zoals bijvoorbeeld de Springbalsemien en de Japanse Duizendknoop. Deze planten worden door ons actief bestreden, op een natuurvriendelijke manier. Hiervoor vragen wij uw begrip en medewerking.

Terrein

Camping Bakkum heeft een glooiend terrein. Hier zijn we zuinig op. Houd hier rekening mee met de inrichting van de kampeerplaats. Verzoeken tot egaliseren worden alleen in uitzonderlijke gevallen uitgevoerd.

Historie

Camping Bakkum kent een rijke historie. Onderdeel van het Groenbeheerplan is ook dat we op een aantal plaatsen in het terrein de lanenstructuur van weleer willen benadrukken. Hiervoor kan er groen worden aangeplant of verwijderd.