Bakkum_Koken met Meie 1.jpg

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Het is niet alleen een feestje om naar te kijken, maar ook om (samen met de kinderen) te maken!
Deze kleurrijke pizzaatjes heeft u binnen no-time op tafel.

BENODIGHEDEN

4 pitabroodjes (zijn 8 kleine pizzaatjes)
2 blikjes tomatenpuree of pomodori (die kartonnen pakjes, bestaande uit tomaat en soms wat zout, zonder verdere toevoegingen en geraffineerde suiker)
Italiaanse kruiden
Mozzarella
Rucola
Rode ui
Paprika

ZO MAAKT U HET

Snij de pitabroodjes doormidden. Besmeer beide helften in met de tomatenpuree en bestrooi met de Italiaanse kruiden.
Of laat dit de kinderen doen.

Snij de paprika in repen en de rode ui in ringen. Leg eerst plakjes mozzarella op de pizzaatjes en daarna de reepjes paprika en rode ui. Verwarm de pizzaatjes 10-15 minuten in de oven of, als u in de zomer op de camping bent, op de bbq tot de kaas gesmolten is. Bestrooi als laatst de rucola over de pizzaatjes en smullen maar!

TIP

Voeg eens wat kaneel toe aan de tomatenpuree. Dit geeft het gerecht een ‘warme’ smaak met een zoet tintje. Lekker in deze tijd van het jaar. Kaneel is sowieso heel veelzijdig als specerij! Geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten. Zelf voeg ik ongeveer overal kaneel aan toe om de smaak warmer en zoeter te maken; macaroni, spaghettisaus of lasagnesaus, kofta maar ook aan gehaktballen, pannenkoeken, yoghurtontbijt met fruit en noten en natuurlijk aan de (suikervrije) koekjes die ik bak samen met mijn dochtertjes.

Bent u verkouden of grieperig? Voeg dan wat kaneel en honing aan uw thee toe, het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat kaneel een antibacteriële werking heeft.Gezond, lekker en makkelijk, dat zijn de recepten die terugkomen in de nieuwe rubriek: ‘Koken met Meie’. Voordat Meie als Senior Receptioniste op Camping Bakkum aan de slag ging, heeft zij Voeding en Diëtiek gestudeerd. Hier komt haar voorliefde voor gezonde voeding vandaan. Vers, voedzaam en vrij van geraffineerde suikers, dat zijn de recepten die zij speciaal voor u heeft samengesteld. Super simpel en met maximaal 5 ingrediënten klaar te maken, ideaal voor op de camping. 
De recepten van Meie zijn niet alleen een beleving voor de smaakpapillen, maar zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit.