Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

We kunnen wel wat warms gebruiken met dit herfstachtige weer. En waar wordt u nu heerlijk warm van? Van een lekker soepie! Gefotografeerd door m’n collega Lotte. Lekker, simpel en binnen een handomdraai op tafel!

BENODIGHEDEN

2 gele uien
2 rode uien
2 witte uien
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
Tijm
Rozemarijn
Twee laurierblaadjes
Olijfolie
Blikje tomatenpuree
1,5 liter water

ZO MAAKT U HET

Voor een hele pan snijd u 2 gele uien, 2 rode uien, 2 witte uien, 3 sjalotten in ringen. Hak 2 teentjes knoflook, tijm en rozemarijn fijn. Verhit een scheut olijfolie (of roomboter) in een soepen. Fruit hierin de ui, sjalotten, knoflook, tijm, rozemarijn en twee laurierblaadjes zo’n 20 minuten tot de uien lichtbruin zijn. Voeg een blikje tomatenpuree toe en roer dit 2 minuten door om te ontzuren. Doe hier vervolgens 1,5 liter water en twee bouillonblokjes bij en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Een stokbroodje met gesmolten kaas erbij maakt het natuurlijk helemaal af! Eet smakelijk!

Gezond, lekker en makkelijk, dat zijn de recepten die terugkomen in de nieuwe rubriek: ‘Koken met Meie’. Voordat Meie als Senior Receptioniste op Camping Bakkum aan de slag ging, heeft zij Voeding en Diëtiek gestudeerd. Hier komt haar voorliefde voor gezonde voeding vandaan. Vers, voedzaam en vrij van geraffineerde suikers, dat zijn de recepten die zij speciaal voor u heeft samengesteld. Super simpel en met maximaal 5 ingrediënten klaar te maken, ideaal voor op de camping. De recepten van Meie zijn niet alleen een beleving voor de smaakpapillen, maar zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit.

VINDT HIER DE ANDERE RECEPTEN VAN MEIE