Korren

21-10-2021

12:00 uur
Altijd al willen weten wat er in de Noordzee leeft? Ga mee op avontuur op het Castricumse strand en beleef met het hele gezin onder leiding van Gjalt een geweldige middag of avond die u zeker bij blijft.

Korvissen is een bijzondere ervaring, leer op een leuke en grappige manier wat er voor dieren leven aan de kust en in de Noordzee!
Sinds 2006 geeft Gjalt korvis strandexcursies langs de kust bij Castricum. Dit doet hij met veel passie en plezier. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een echt familiefeest. Korvissen met Gjalt is een begrip geworden op Camping Bakkum.
Bij de receptie wordt er eerst meer vertelt over zeedieren, weersomstandigheden en de aanpak. Samen met de groep fietsen jullie naar het strand. De kinderen staan centraal, en maken op het strand de netten klaar met Gjalt. Na uitleg van Gjalt trekken jullie samen vanaf het strand een kornet (visnet) door de branding waarna jullie de vangst bekijken en zelfs mogen aanraken. Misschien legt Gjalt wel een kwal op zijn tong! Hij legt op bevlogen wijze uit wat er allemaal in het net zit en deelt zijn kennis en liefde voor de Noordzee. Gjalt weet uit jarenlange ervaring iedereen mee te slepen met zijn aanstekelijke Amsterdamse enthousiasme!
Een excursie duurt ongeveer twee uur en slecht weer bestaat niet! Neem warme (boven)kleding, zwemspullen en een handdoek mee. Voor wie wil en wanneer het mogelijk is zijn er wetsuits voor volwassenen en kinderen beschikbaar. Een korte broek is vaak ook voldoende om samen met de anderen een net door de branding te slepen. De kosten zijn €5,- per persoon en de excursie begint om 15.30 uur. Inschrijven kan bij de receptie.

Terug