Vlindorado

Of je nu op zoek bent naar een groeps/familie uitje, een uitje met de kinderen of alleen de vlindertuin wilt bewonderen. Je bent van harte welkom bij Vlindertuin Vlindorado.

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen, en op 50 kilometer ten noorden van Amsterdam, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums.

Ons vlinderparadijs is vanaf 14 februari 2018 weer geopend en een geschikte attractie voor elk weer type. Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Wekelijks komen er 400 tot 700 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de 'poppenkast' en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder.  

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar je heerlijk doorheen kan wandelen en van dichtbij de vogels kan bewonderen. Sinds 8 april 2017 hebben wij ook een zwartnekarassari, Pteroglossus aracari, en een groene arassari, Pteroglossus viridis, in de vogeltuin. 

De hoofdpaden in onze tuin zijn verhard en drempelvrij en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Wij hebben één rolstoel en drie rollators waarvan je gratis gebruik kunt maken. Gelieve deze van te voren te reserveren.

Na de wandeling kan je op ons terras nog heerlijk nagenieten. Dit kan zowel op ons binnen terras met uitzicht op de vlindertuin als op het patio terras.

Het tropische klimaat waarin de vlinders leven brengt met zich mee dat de temperatuur en luchtvochtigheid hoog zijn. Wij adviseren je daarom met uw kledingkeuze rekening te houden.

Een bezoek aan onze vlindertuin is een leuk idee voor een dagje uit en een unieke belevenis voor jong en oud! Mocht je een familie/vrienden of personeelsuitje hebben dan kan je vlindertuin Vlindorado combineren met één van onze arrangementen. Zoals een lunch of een bezoek aan de in het zelfde pand gelegen anthuriumkwekerij van Dekker Anthuriums en de enige Papayakwekerij van Nederland. Je kan ook kiezen voor een workshop waarbij je een prachtig boeket kunt maken of een arrangement in combinatie met een ander toeristisch bedrijf in de regio.

Ook voor kinderfeestjes een leuke attractie. Nieuw vanaf 2021: Indoor adventure mini golf

Website

Terug