Camping Recept Dadel balletjes Koken met Meie

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren


Zien ze er niet heerlijk uit deze healthy dadelballetjes?
Een heerlijke voedzame snack zonder suiker! Bovendien veel lekkerder en gezonder dan een mars of twix ;-)

BENODIGDHEDEN

8 (verse) dadels
Handje vol walnoten of noten die jij lekker vindt
2 eetlepels cocosrasp
1 eetlepel cacaonibs

ZO MAAKT U HET

Ontpit de dadels. Maal de walnoten (of andere noten) fijn in een keukenmachine, doe de dadels erbij en maal tot er een grote bal ontstaat.
Maak hier kleine balletjes van. En rol deze door de cocos of cacaonips. Jummie!
Zet ze even in de koelkast voordat je ze serveert.

WIST U DAT

Rauwe cacao nibs worden gerekend tot superfood? Het zit vol vitaminen, vezels en jawel..anti-oxidanten.

Het klinkt raar omdat chocolade wordt gezien als ongezond. Maar rauwe cacao is een puur natuurproduct wat niet verhit is geweest waardoor de voedingsstoffen niet verloren zijn gegaan. En bevatten geen geraffineerde suiker en geen boter, die je met die heerlijke chocoladerepen wel binnen krijgt.


Gezond, lekker en makkelijk, dat zijn de recepten die terugkomen in de nieuwe rubriek: ‘Koken met Meie’. Voordat Meie als Stralend Voorbeeld op Camping Bakkum aan de slag ging, heeft zij Voeding en Diëtiek gestudeerd. Hier komt haar voorliefde voor gezonde voeding vandaan. Vers, voedzaam en vrij van geraffineerde suikers, dat zijn de recepten die zij speciaal voor u heeft samengesteld. Super simpel en met maximaal 5 ingrediënten klaar te maken, ideaal voor op de camping. De recepten van Meie zijn niet alleen een beleving voor de smaakpapillen, maar zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit.