Camping Recept Frisse couscous salade met tzatziki  Koken met Meie

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren
COUSCOUS MET FRISSE TZATZIKI

Een heerlijk gezond, fris en fleurig voorjaarsrecept die eenvoudig klaar  gemaakt kan worden op de Camping. Wat over is kunt u lekker bewaren voor de volgende dag, want koud is dit gerecht ook heerlijk als lunch, vooral op een zonnige zomerse dag! Je kan aan dit vegetarische recept eventueel ook kip toevoegen om hem niet-vegetarisch te maken of verrijken met een lekker stukje vlees van de BBQ.

BENODIGDHEDEN

Volkoren couscous
Gele paprika
Lente ui
Feta
Doperwtjes (diepvries)
Dille
½ citroen

Griekse Yoghurt (500 gram)
1 Komkommer
Bosje Munt
½ Citroen

Evt wat veldsla

ZO MAAKT U HET

Doe 1 mok couscous met 1 mok kokend water in een kom en dek hem af met een theedoek.

Rasp ondertussen de komkommer op de grove kant van een blokrasp. Strooi er een flinke snuf zout op en knijp het vocht er met je handen uit (mijn kindjes vinden het leuk om hiermee te helpen J)  Doe de pulp met de Griekse yoghurt in een kom en knijp er een halve citroen boven uit, hak de bovenste helft van het bosje munt fijn en roer erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. De is tzatziki is klaar!

Snijdt de paprika in blokjes, hak twee of 3 lente-uitjes. Kook de diepvries erwten een paar minuten. Strooi alles op een grote schaal of kom. Hussel de couscous erdoor. Bestrooi met flink wat dille én feta en besprenkel met de andere helft van de citroen.

Geniet van dit smaakvolle recept! Ik weet zeker dat u dit vaker gaat maken.

Je kan aan dit vegetarische recept ook kip of een stukje vlees van de BBQ toevoegen om hem niet-vegetarisch te maken.