• Herfst duinen
  • Natuur - Bakkum -27.jpg
  • Natuur - Bakkum -21 (2).jpg
  • Bakkum Natuur 09.jpg
  • Natuur - Bakkum -19.jpg
  • Bakkum Natuur 31.jpg

Wanneer wilt u komen?
Sluiten
Kamperen
Accommodaties

Noordhollands Duinreservaat

PWN beheert in opdracht van de Provincie Noord-Holland ruim 7.300 hectare duingebied, waaronder het Noordhollands Duinreservaat. Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Wist u dat wij een drink water punt hebben voor de receptie? 

Wanneer u het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heeft u een duinkaart nodig. Als u bij ons kampeert krijgt u deze bij aankomst van ons mee.

U kunt bij onze bezoekerscentra De Hoep in Castricum terecht als u meer wilt weten over het natuurgebied, een excursie wilt boeken of kinderen op een leuke manier kennis over de natuur wilt laten opdoen.

Wandel,- en fietsroutes

Veel bijzondere plant- en diersoorten

Bakkum_groenekikker

In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing. Ook de hoogte, de vochtigheid, het kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten.

Wandelen, fietsen en paardrijden

bakkum_fietsen

In de glooiende duinen en aangrenzende bossen van Noord-Holland kunt u heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Er ligt een uitgebreid net aan paden.