Zoek je verblijf
Kamperen
Huren


PWN beheert in opdracht van de Provincie Noord-Holland ruim 7.300 hectare duingebied, waaronder het Noordhollands Duinreservaat.

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Wist je dat wij een drinkwaterpunt hebben voor de receptie? 

Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heb je een duinpas nodig. Als je bij ons kampeert heb je die via de mail van ons ontvangen. 

Je kan bij het bezoekerscentra De Hoep in Castricum terecht als je meer wilt weten over het natuurgebied, een excursie wilt boeken of kinderen op een leuke manier kennis over de natuur wilt laten opdoen.

Wandel,- en fietsroutes

JUL _ Bakkum-287_websize

Wandelen, fietsen en paardrijden

Fietsen door de duinen.jpg

In de glooiende duinen en aangrenzende bossen van Noord-Holland kan je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Er ligt een uitgebreid net aan paden.

Veel bijzondere plant- en diersoorten

Bakkum_groenekikker

In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing. Ook de hoogte, de vochtigheid, het kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten.