Activiteiten in de omgeving

bakkum_abdij

Abdij van Egmond

De Sint-Adelbertabdij is een rooms-katholieke leefgemeenschap van mannen, jong van geest, die het evangelische ideaal van Gods koninkrijk -de heerschappij van Gods liefde- in hun leven zoeken te realiseren.  

Lees verder
bakkum_alkmaardermeer

Alkmaardermeer

Het Alkmaardermeer biedt een keur aan faciliteiten voor watersportliefhebbers. Langs het Alkmaardermeer lopen ook prachtige fiets- en wandelroutes. 

Lees verder
bakkum_Bazaar-Beverwijk

Bazaar Beverwijk

Kom naar De Bazaar in Beverwijk voor een gezellig dagje uit op Europa's grootste overdekte markt.

Lees verder
bakkum_hoep

Bezoekerscentrum de Hoep

Jong en oud worden er op boeiende wijze geïnformeerd over de natuur in het Noord-Hollands Duinreservaat en over de rol van de duinen bij de drinkwatervoorziening.

Lees verder
bakkum_holle-bolle-boom-zwembad-glijbaan

De Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn (N.H.) biedt 1100 m2 overdekt speelplezier voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook voor ouders en grootouders is het erg gezellig! 

Lees verder
Bakkum_oudekeuken

De Oude Keuken

De Oude Keuken (Stichting Het Oude Theehuys) is een sociale onderneming 
gevestigd op terrein van GGZ instelling Dijk en Duin te Castricum. 

Lees verder
Bakkum_KapiteinRommel2

De Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. 

Lees verder
bakkum_zaanse schans

De Zaanse Schans

In deze typisch Hollandse, historische omgeving is veel te zien en te beleven: diverse musea, oude ambachten ( o.a. kaas, klompen en tin ), werkende molens (verf,olie,hout en mosterd), leuke straatjes met winkels en authentieke groene houten huizen. 

Lees verder
Bakkum_dierentuin

Dierentuin Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell is een dierentuin maar op het Landgoed is ook Stichting Leeuw gevestigd.

Lees verder
bakkum_fordbeemster

Fort Resort Beemster

Onder de koepels van het Unesco Werelderfgoed Fort aan de Nekkerweg staat een uniek sauna, spa, wellness, hotel en restaurant op slechts 20 minuten van Amsterdam, nabij Purmerend.

Lees verder
bakkum_franshals

Frans Hals Museum

De totale verzameling oude kunst van het Frans Hals Museum telt ongeveer 600 schilderijen. Een deel daarvan is permanent te zien. De rest is uitgeleend, wordt gerestaureerd, of verblijft in depots. Ook meubels, kasten, kisten, banken, keramiek, glas en zilver staan opgesteld.

Lees verder
bakkum_eiland2

Galerie en Beeldentuin De Eilandspolder

Galerie de Eilandspolder is geopend op 17 juli 1999. De Beeldentuin is al enkele jaren een begrip in Graft de Rijp en omgeving. De Beeldentuin is al enkele jaren een begrip in Graft de Rijp en omgeving. 

Lees verder
Bakkum_Kruisberg1

Gasterij de Kruisberg

In de duinen bij Heemskerk staat in de beschutting van een groot paraboolduin de boerderij de Kruisberg. 

Lees verder
bakkum_Haarlem07.jpg

Haarlem

Amsterdam, Alkmaar, de natuur om je heen, cultuur
om de hoek. De minst bekende parel is, gek genoeg,
de hoofdstad van Noord-Holland. 

Lees verder
Bakkum_hilde

Het Huis van Hilde

In Castricum, tegenover het station, staat het archeologisch informatiecentrum Het Huis van Hilde. Kijk en ontdek hier hoe onze voorouders vroeger leefden.

Lees verder
Bakkum_MuseumTwintigsteEeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw

Dit nostalgische museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw.

Lees verder
bakkum_ruyterhuis

Het Ruyterhuis

Bij het Ruiterhuys verblijft u midden in de natuur, tussen de dieren. Een omgeving bij uitstek voor heerlijke wandelingen, fietstochten en duinritten te paard.

Lees verder
bakkum_houseofbolds

House of Bols

Beleef een interactieve ontdekkingsreis door de wereld van cocktails en bartending en maak kennis met het oudste gedistilleerde merk ter wereld – Lucas Bols, in Amsterdam sinds 1575.

Lees verder
bakkum_johanna

Johanna's Hof

Na een heerlijk bezoek aan het bos en de duinen bij Castricum even lekker iets eten of drinken bij restaurant Johanna's Hof. Dit restaurant is aan de overkant van de camping te vinden.

Lees verder
bakkum_kanode Aker

Kanoverhuur de Aker

Kanoverhuur De Aker is opgericht in 1972 en heeft ondertussen landelijke bekendheid verworven door  o.a. de schitterende routes en leuke en ongedwongen sfeer. 

Lees verder
bakkum_meer

KH44 - Het enige varende monument

De vrijwilligers van de Stichting zorgen voor het onderhoud van deze unieke jol en houden haar in de vaart met het organiseren van zeiltochtjes met betalende passagiers.

Lees verder
bakkum_dierenduintje

Kinderboederij 't Dierenduintje

In juni 2001 is de stichting 't Dierenduintje' opgericht. De stichting zet zich in voor het behoud van de natuur.

Lees verder
bakkum_kunst

Kunst10Daagse

Eind oktober vindt jaarlijks de Bergense kunst 10 daagse plaats. Er zijn in Bergen verschillende routes, zowel kunst als atelier die langs bijzondere initiatieven, evenementen en exposities lopen.

Lees verder
bakkum_linnaeushoff

Linnaeushof: Europa's grootste speeltuin

In Europa's grootste speeltuin vind je heel veel spannende speeltoestellen en attracties.
Het Piratennest is voor echte waaghalzen. 

Lees verder
bakkum_monkeytown

Monkey Town

Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens.

Lees verder
bakkum_nemoo

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum is dè plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie.

Lees verder
bakkum_schiphol

Panoramaterras en Fokker-100-experience

Het Panoramaterras op Schiphol biedt een fantastisch uitzicht op de vliegtuigen en platformen. Als u er even lekker bij wilt zitten, kunt u in een van de Panoramarestaurants van dit boeiende spektakel genieten.

Lees verder
bakkum_restaurantnatuurlijk

Restaurant 'Natuurlijk'

Bij Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee kunt u rekenen op een warme, gezellige ambiance en een gastvrij onthaal. Het is bij uitstek dé plek om heerlijk te vertoeven. Op de menukaart vindt u gerechten bereid met zoveel mogelijk duurzame, biologische en streekgebonden producten. 

Restaurant Natuurlijk ligt half in het duin en is gebouwd in de stijl van een Oostenrijks Chalet. Aan de voorzijde ligt een aantrekkelijk ruim terras op het zuiden. Er is een 18 holes midgetgolfbaan en speciaal voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen om op te banjeren. Binnen is er een aparte speelruimte voor de kleintjes. Kortom: Voor jong en oud is er genoeg te beleven!

Lees verder
bakkum_brederode

Ruïne van Brederode

Brederode is een kasteel met een vierkante plattegrond. Langs het rechthoekige binnenplein waren aan twee zijden woonvleugels gebouwd en op elke hoek prijkte een toren. 

Lees verder
bakkum_stedelijkmuseumalkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar

Samen kijken is extra leuk. Gezinnen met kinderen vinden in Stedelijk Museum Alkmaar afwisselende zalen vol mooie voorwerpen, filmpjes over de geschiedenis, doe-dingen en leuke weetjes.

Lees verder
bakkum_strandvondsten_museum

Strandvonsten Museum Castricum

Vlak achter het station in Castricum ligt het Strandvondsten Museum. Hier kunt u bekijken wat er allemaal op het strand gevonden is en u kunt deelnemen aan verschillende educatieve projecten. Alles wat u in het Strandvondsten Museum kunt bekijken is gevonden aan het Bakkumse en Castricumse strand. De verzameling gaat tot 75 jaar terug. Zeker een bezoek waard!

Lees verder
bakkum_verkade

Verkade Paviljoen

Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen.

Lees verder
bakkum_zeeaquarium.jpg

Zee aquarium Bergen aan Zee

Breng een bezoek aan het zee aquarium in Bergen aan Zee. Sinds 2016 vernieuwd met meer dan 300 verschillende vissoorten.

Lees verder
bakkum_waterakkers

Zwembad de Waterakkers

De Waterakkers" in Heemskerk is niet alleen een begrip als uniek zwemparadijs. Zo zijn er ook andere ontspanningsmogelijkheden, zoals in Sauna & Thermen "De Waterakkers".

Lees verder
  • Gezellige uitjes & Ontspanning
  • Eten & Drinken
  • Cultuur & Educatie
  • Actief & Sportief
  • Laat alles zien
taalkeuze

Kennemer Duincamping Bakkum

Zeeweg 31
1901 NZ Castricum

Telefoon: +31 (0)251-661091
WhatsApp: 06-16898356
E-mail: info@campingbakkum.nl
IBAN: NL80 INGB 0001 2965 37