Activiteiten in de omgeving

bakkum_4wind.jpg

4Wind - Kitesurfen

Op loopafstand van Camping Bakkum organiseert kitesurfschool 4Wind de kitesurflessen bij Sports at Sea in Castricum.

Lees verder
Bakkum_alkmaardermeer1.jpg

Alkmaardermeer

Het Alkmaardermeer biedt een keur aan faciliteiten voor watersportliefhebbers. Langs het Alkmaardermeer lopen ook prachtige fiets- en wandelroutes. 

Lees verder
bakkum_goudvis.JPG

Attractiepark de Goudvis

Met een enorme buitenspeeltuin, drie grote overdekte speelparadijzen en een cafetaria met terras kunt u bij Attractiepark De Goudvis met elk weer terecht. Ook kunt u kinderfeestjes vieren of schoolreisjes maken.

Lees verder
Bakkum_de-oude-bakkerij-winkel-3.jpg

Bakkerij Museum

In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. 

Lees verder
Impressie Food Markt De Bazaar.jpg

Bazaar Beverwijk

De Bazaar, een kleurrijke combinatie van 100.000 m2 outlets, winkels, kramen en food stands. U vindt een grote diversiteit aan producten uit de hele wereld. Meer dan 50 culturen zijn hier vertegenwoordigd. Een inspirerende omgeving die u moet ervaren!

Lees verder
bakkum_dehoep1.jpg

Bezoekerscentrum de Hoep

Jong en oud worden er op boeiende wijze geïnformeerd over de natuur in het Noord-Hollands Duinreservaat en over de rol van de duinen bij de drinkwatervoorziening.

Lees verder
bakkum_bobs1.jpg

Bobs party & events

Bobs Party & Events is een allround feestcomplex met o.a. 12 bowlingbanen, een gezellig grand café en restaurant, sfeervolle partyzalen en een viertal themalocties. Dat betekent een gezellig avond uit!

Lees verder
Bakkum_Castricum-TV.png

Castricum.info

Bekijk op Castricum.info wat er te doen is in de omgeving. Mooie bezienswaardigheden, leuke evenementen, uitgaan, horecatips en nog veel meer.

Lees verder
bakkum_deoudekeuken.jpg

De Oude Keuken

De Oude Keuken (Stichting Het Oude Theehuys) is een sociale onderneming gevestigd op terrein van GGZ instelling Dijk en Duin te Castricum. Heerlijk eten, genieten van muziek en van het bos- en duingebied.

Lees verder
Bakkum_KapiteinRommel2

De Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel: niet zo maar een Tuin, maar één die bol staat van allerlei activiteiten op recreatief, cultureel en educatief gebied. Centraal in deze oase van rust staat de ontmoeting tussen mensen.

Lees verder
Bakkum_dierentuin

Dierentuin Landgoed Hoenderdaell

Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor katachtige roofdieren dat gevestigd is op Landgoed Hoenderdaell met als doel het opvangen van roofdieren in nood.

Lees verder
bakkum_forteiland1.jpg

Forteiland IJmuiden

Vereniging Forteiland IJmuiden organiseert met ruim 90 vrijwilligers de publieksdagen op het normaal niet voor publiek toegankelijke Forteiland. Een gezellig en leerzaam dagje uit voor jong en oud! 

Lees verder
bakkum_fordbeemster

Fort Resort Beemster

Onder de koepels van het Unesco Werelderfgoed Fort aan de Nekkerweg staat een uniek sauna, spa, wellness, hotel en restaurant op slechts 20 minuten van Amsterdam, nabij Purmerend.

Lees verder
bakkum_franshals1.jpg

Frans Hals Museum

De totale verzameling oude kunst van het Frans Hals Museum telt ongeveer 600 schilderijen. Een deel daarvan is permanent te zien. De rest is uitgeleend, wordt gerestaureerd, of verblijft in depots. 

Lees verder
Bakkum_Kruisberg1

Gasterij de Kruisberg

Voor Gasterij de Kruisberg is een goede keuken net zo belangrijk als een prettige bediening.  Zes dagen in de week kunt u bij Gasterij de Kruisberg gastvrij genieten, met z’n tweeën of met een hele groep. 

Lees verder
bootje varen uitgestermeer.jpg

Grenzeloos genieten op en aan het water

 

Zeilschool & Bootverhuur Het Uitgeestermeer is dé perfecte plek voor een plezierige dag op of aan het water!

 

Verken het Uitgeestermeer bijvoorbeeld vanaf één van de sloepen, motorboten of zeilboten en sluit de dag af op het zonnige terras.

Ga lekker actief op pad met de kano of kom lekker suppen, volg zeillessen en surflessen op het meer; voor kinderen verzorgen zij speciale weekend- en vakantiecursussen!

Op zoek naar een leuk uitje? Bekijk de arrangementen en combineer Varen, suppen en borrelen voor de ideale dag op en aan het water

Vind meer informatie op de webiste.

Lees verder
bakkum_Haarlem07.jpg

Haarlem

Amsterdam, Alkmaar, de natuur om u heen, cultuur om de hoek. De minst bekende parel is, gek genoeg, de hoofdstad van Noord-Holland. Combineer cultuur met winkelen, historie met eten en drinken en stad met strand.

Lees verder
Bakkum_hilde

Het Huis van Hilde

In Castricum, tegenover het station, staat het archeologisch informatiecentrum Het Huis van Hilde. Kijk en ontdek hier hoe onze voorouders vroeger leefden.

Lees verder
bakkum_ruyterhuis

Het Ruiterhuys

Bij het Ruiterhuys verblijft u midden in de natuur, tussen de dieren. Een omgeving bij uitstek voor heerlijke wandelingen, fietstochten en duinritten te paard.

Lees verder
bakkum_johanna

Johanna's Hof

Na een heerlijk bezoek aan het bos en de duinen bij Castricum even lekker iets eten of drinken bij restaurant Johanna's Hof. Dit restaurant is aan de overkant van de camping te vinden.

Lees verder
bakkum_kaasmarkt

Kaasmarkt in Alkmaar

De kaasmarkt Alkmaar vindt plaats van 31 maart tot en met 29 september 2018, iedere vrijdag van 10 tot 12.30 uur op het Waagplein. Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt.  

Lees verder
bakkum_kanoaker.jpg

Kanoverhuur de Aker

Kanoverhuur De Aker is opgericht in 1972 en heeft ondertussen landelijke bekendheid verworven door  o.a. de schitterende routes en leuke en ongedwongen sfeer. 

Lees verder
bakkum_kunst

Kunst10Daagse

Eind oktober vindt jaarlijks de Bergense kunst 10 daagse plaats. Er zijn in Bergen verschillende routes, zowel kunst als atelier die langs bijzondere initiatieven, evenementen en exposities lopen. In 2018 is de Kunst10Daagse van 19 t/m 28 oktober.

Lees verder
bakkum_linnaeushoff

Linnaeushof: Europa's grootste speeltuin

Door lange hangbruggen, hoog boven water, klim je er naar toe. In Europa's grootste speeltuin vind je heel veel spannende speeltoestellen en attracties. Het Piratennest is voor echte waaghalzen. 

Lees verder
bakkum_kaasmarkt

Markten omgeving

Er zijn verschillende leuke weekmarkten in Alkmaar, Uitgeest, Bergen, Egmond aan Zee, Castricum, Heiloo en Heemskerk. Benieuwd wanneer de markt is? Kijk snel verder!

Lees verder
bakkum_monkeytown

Monkey Town

Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens.

Lees verder
bakkum_nemo1.jpg

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum is dè plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie. NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. 

Lees verder
Bakkum_Oer-IJ-expeditie-2-768x510 (1).jpg

Oer-IJ gebied

De geschiedenis van het Oer-IJ gebied gaat zo’n vijfduizend jaar terug. Door dit weidse groene landschap stroomde tot het begin van de jaartelling een zijarm van de Rijn. Het Oer-IJ genoemd. Met een open verbinding naar zee in Castricum.

Lees verder
bakkum_fietsen gezin

Pontjesroute

Vlakbij Camping Bakkum start de Pontjesroute. Tijdens deze afwisselende fietsroute maakt u maar liefst vier keer de overtocht met een pontje, waarvan u er twee zelf bedient.

Lees verder
bakkum_restaurantnatuurlijk

Restaurant 'Natuurlijk'

Bij Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee kunt u rekenen op een warme, gezellige ambiance en een gastvrij onthaal. Het is bij uitstek dé plek om heerlijk te vertoeven. 

Lees verder
Lakens_speeltuin_genieten_camping.JPG

Restaurant Gestrand

Op onze collega Camping, Camping de Lakens zit een prachtig restaurant in de duinen. Binnen is het gezellig ingericht met zelfgemaakte tafels, banken en een knusse openhaard. Buiten vindt u naast de gave speeltuin het zonnige terras, waar u de zon achter de duinen kunt zien verdwijnen..

Lees verder
Geversduin-pizza eten 03.jpg

Restaurant Knoest

Op onze collega camping, Camping Geversduin vindt u het restaurant Knoest Eten en Drinken. Bij Knoest Eten en Drinken wordt uitsluitend gewerkt met verse, biologische streekproducten. De pizza oven staat voor u aan van vrijdag tot en met maandag vanaf 16.00.

Lees verder
bakkum_brederode

Ruïne van Brederode

Brederode is een kasteel met een vierkante plattegrond. Langs het rechthoekige binnenplein waren aan twee zijden woonvleugels gebouwd en op elke hoek prijkte een toren. 

Lees verder
bakkum_stedelijkmuseumalkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar

Samen kijken is extra leuk. Gezinnen met kinderen vinden in Stedelijk Museum Alkmaar afwisselende zalen vol mooie voorwerpen, filmpjes over de geschiedenis, doe-dingen en leuke weetjes.

Lees verder
bakkum_strandtent.jpg

Strandtenten Castricum aan Zee

Gezellig een hapje eten, drinken en/of een wandeling maken over het strand? Er is genoeg op het Castricum strand! Club Zand, Zoomers, Zeezicht en de Deining zijn dé strandtenten waar u kunt genieten op het strand.

Lees verder
bakkum_strandvonsten.jpg

Strandvonsten Museum Castricum

Vlak achter het station in Castricum ligt het Strandvondsten Museum. Hier kunt u bekijken wat er allemaal op het strand gevonden is en u kunt deelnemen aan verschillende educatieve projecten. 

Lees verder
bakkum_verkade

Verkade Paviljoen

Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen.

Lees verder
bakkum_vlinderado.jpg

Vlinderado

Of u nu op zoek bent naar een groeps/familie uitje, een uitje met de kinderen of alleen de vlindertuin wilt bewonderen. U bent van harte welkom bij Vlindertuin Vlindorado.

Lees verder
voetgolf.jpg

Voetgolf

Voetgolf is een leuke en uitdagende combinatie van voetbal en golf. Doel is om de bal in zo min mogelijk schoten in de hole te schieten. In hoeveel schoten red u het?

Lees verder
CB_vogel.jpg

Vogelexcursie

Kennis maken met de vogels van duinpolder, binnenduinrand en Noordhollands Duinreservaat Een stevige wandeling op zoek naar de vogels Duur: ca. 3.5 uur Met een ervaren vogelgids Daarna een aangeklede lunch in het gezellige Ruiterhuys Leer alles over de vogels in de omgeving.
Lees verder
bakkum_zaanse schans

Zaanse Schans

In deze typisch Hollandse, historische omgeving is veel te zien: diverse musea, oude ambachten (o.a. kaas en klompen), werkende molens (verf,olie,hout en mosterd), leuke straatjes met winkels en authentieke groene houten huizen. 

Lees verder
bakkum_zeeaquarium.jpg

Zee aquarium Bergen aan Zee

Breng een bezoek aan het zee aquarium in Bergen aan Zee. Sinds 2016 vernieuwd met meer dan 300 verschillende vissoorten. Een bezoek is leuk voor jong en oud omdat er zoveel te doen is. 

Lees verder
bakkum_waterakkers

Zwembad de Waterakkers

De Waterakkers" in Heemskerk is niet alleen een begrip als uniek zwemparadijs. Zo zijn er ook andere ontspanningsmogelijkheden, zoals in Sauna & Thermen "De Waterakkers".

Lees verder
  • Gezellige uitjes & Ontspanning
  • Eten & Drinken
  • Cultuur & Educatie
  • Actief & Sportief
  • Laat alles zien
Zoek taalkeuze

Kennemer Duincamping Bakkum

Zeeweg 31
1901 NZ Castricum

Telefoon: +31 (0)251-661091
WhatsApp: 06-20701816
E-mail: info@campingbakkum.nl
IBAN: NL80 INGB 0001 2965 37