Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

In de duinen, vlak bij strand en stad
Kamperen midden in de duinen, vlak aan het strand. Dat betekent sterren kijken bij heldere hemel, konijntjes rond je tent. Of speuren naar herten tijdens je ontdekkingstocht door de natuur. Spring op de fiets, of neem een van de vele wandelroutes. Het Noordhollands Duinreservaat en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland liggen klaar om ontdekt te worden. Dat geldt ook voor historische steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Vaak bent u er al binnen een half uurtje. Dus wilt u cultuur opsnuiven, winkelen of uit eten? Een Kennemer Duincamping is een prima uitvalsbasis.

Bijzondere activiteiten
Ook op en rond de camping is er heel veel te doen. Dat varieert van boswachter excursies tot een musical voor kinderen. En van surfcamp tot yoga-cursus aan het strand. En wie durft er mee op vleermuis excursie bij volle maan?

Organisatie
De Kennemer Duincampings (KDC) is de naam waaronder drie prachtige duincampings zich profileren. Op elke Kennemer Duincamping vormen de campingmanager, het hoofd receptie en het hoofd technische dienst het management team. Zij worden tijdens de winterperiode bijgestaan door circa 30 medewerkers en in de loop van het seizoen loopt dit op tot 150 medewerkers tijdens het hoogseizoen verspreid over de 3 campings. De medewerkers op de drie campings worden ondersteund door een zestal stafmedewerkers en de Algemeen Manager KDC. De stafmedewerkers zijn specialisten op de verschillende gebieden; Human Resources, Administratie, Recreatie en Marketing.

Missie
Wij zien het als onze missie om onze gasten een onvergetelijke vakantie in de Noord-Hollandse duinen te bieden, met een uitstekende gastvrijheid, bijzondere natuurgerichte producten en hoogwaardige voorzieningen. Dit streven wij na via een gezonde, onderscheidende en marktconforme exploitatie. De ligging in het duinlandschap en nabij het strand zijn daarbij 'unique selling points'.

Natuurbewust
De rijke flora en fauna in het Noord-Hollandse duingebied heeft een grote aantrekkingskracht. We zijn van mening dat er een balans moet zijn tussen natuurbehoud en recreatie. Dat komt ook tot uiting op de campings, waar 'natuurgericht kamperen' uitgangspunt is. Dat reikt verder dan het verstrekken van een toegangskaart voor het omringende gebied en het organiseren van excursies. Het betekent dat we ervoor zorgen dat de natuur op het terrein ook de volle aandacht krijgt, zowel bij het gebruik van energie en materialen, als bij het inrichten van de plaatsen. We willen het natuurschoon niet verstoppen achter kampeermiddelen, partytenten, windschermen en allerhande bouwsels. Ook zien wij daarom toe op veilig vuurgebruik, treden wij op tegen vernielzucht, en willen wij vervuiling voorkomen. Wij verwachten dat u hier achter staat en ons hierin actief ondersteunt. De Kennemer Duincampings willen met de kampeerders zorgen dat natuur en kamperen optimaal samengaan. Onze inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid zijn beloond met de hoogst mogelijke milieu erkenning, een gouden Green Key. Dit betekent dat we op de campings goed en bewust omgaan met het milieu. Ook vinden wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid vanzelfsprekend. Daarom worden er door de Kennemer Duincampings verschillende projecten aangegaan.