bakkum_strand_bewerkt

Wanneer wilt u komen?
Sluiten
Kamperen
Accommodaties

Duurzaam

Wij hopen dat u op onze camping geniet in en van de prachtige natuur. Om dat voor u en voor anderen mogelijk te maken, doen wij er alles aan om natuurbehoud en recreatie op elkaar af te stemmen. Onze inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid zijn beloond met een gouden Green Key. De hoogst mogelijke milieu erkenning. Hier zijn wij ontzettend trost op. Graag delen wij met u enkele van onze ontplooide duurzame activiteiten.

Samen met u houden wij de natuur schoon. Heeft u ook ideeën hoe wij nog duurzamer kunnen zijn? Wij zijn erg benieuwd en horen uw ideeën graag.

Van de natuur, voor de natuur. Kijkt u maar om u heen. Want zoveel mogelijk spullen op het terrein worden hergebruikt. In samenwerking met PWN is er een groenbeheerplan opgesteld. Wat we doen met alles dat wordt gesnoeid? De handige jongens en meiden van de technische dienst maken banken, fietsenrekken en speeltoestellen van onder andere boomstammen. Zaagresten worden gebruikt voor het maken van bebording en afzettingen. En houtsnippers vullen wegen op. Dit alles met hulp van elektrisch gereedschap.

De stilte en schoonheid van de natuur behouden wij graag op de camping. Onze collega’s ziet u op de fiets of in elektrokarren op het terrein. De camping is voor het grote deel autoluw. Wel zo schoon. En handig, want u kunt uw auto direct opladen, op de centrale parkeerplaatsen, aan de daarvoor bestemde elektrische punten. Op de elektrische fiets? Ook die kunt u bij ons opladen.

Gas en elektra wordt groen ingekocht. Nog bewuster omgaan met de natuur kan. Een aantal kampeerplaatsen op de camping zijn bewust niet voorzien van elektra. Gasten maken hier zelf gebruik van alternatieve energie.

Je kunt er niet omheen, wel wat aan doen. Afval. Met uw hulp zamelen wij het gescheiden in. Zo wordt al het bruikbare afval hergebruikt of gerecycled. 

Iedereen doet mee. Ook op kantoor printen we bewust en factureren we per mail.

Als we hout gebruiken, en dat doen we, dan gebruiken we hout uit FSC-bossen. Dat zijn bossen die op een verantwoorde en duurzame manier beheerd worden.

Een heerlijke douche en een schoon toilet. Dat wilt toch iedereen? Maar ook hier letten wij op het milieu. In de sanitairgebouwen zijn de kranen en douchekoppen waterbesparend. De verlichting werkt op bewegingssensoren. De schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Geen overbodige verspilling dus. De plafonds worden zelfs schoon gemaakt met water door toegepaste nano-technologie. 

Wij delen onze kennis en bieden iedereen een kans. We zijn een erkend leerbedrijf. Per jaar komen hier zo’n 25 tot 30 stagiaires. We werken ook samen met instellingen voor mensen met een beperking. Zij helpen ons met verschillende werkzaamheden op en rond het terrein.

Maatschappelijke doelen ondersteunen wij door het uitvoeren van vrijwilligerswerk of het doen van een gift/sponsoring.

In externe samenwerkingen zoeken wij partners die oog hebben voor het milieu en hun omgeving. Bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk. Het liefst komen onze partners uit de directe omgeving. Zo wordt het lokale product gesteund en het transport geminimaliseerd.

De accommodaties schoonmaken doen wij voor u. En wel met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. De leverancier heeft een keurmerk voor duurzaamheid. Wel zo goed voor het milieu.