Dierentuin Landgoed Hoenderdaell

Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor katachtige roofdieren dat gevestigd is op Landgoed Hoenderdaell met als doel het opvangen van roofdieren in nood.

Gaten kunnen met hun entreekaart ook gratis Stichting Leeuw bezoeken. Om 12.00 en 15.00 uur gaat de jaagsimulator bij Stichting Leeuw zijn werk doen. Er wordt dan een Leeuw of Tijger in de hal los gelaten en deze gaat dan achter zijn prooi aan, op deze manier leren de opvangdieren weer jagen. Erg leuk om te zien.

Op het Landgoed zijn ook een paar leuke interacties met dieren zoals het voeren van de Ringstaartmaki’s, de verzorging heeft dan een paar schalen met fruit en de kinderen mogen dit aan de apen geven. De kans dat dan een Ringstaartmaki op je schouder gaat zitten is aanwezig, het voeren is om 11.00 en om 14.00 uur.

Daarnaast zijn er nog de Lori’s, de gasten kunnen een bakje voer kopen en de vogels gaan rustig op je zitten om het voer op te eten, dit is de hele dag door mogelijk. Er is tevens 2x per dag een Roofvogelshow om 11.00 en om 15.00 uur. Om de dag helemaal af te maken, kan je tegen betaling, ook nog een boottocht maken met de fluisterboot.

Meer informatie

Terug