Zoek je verblijf
Kamperen
Huren
Veelgestelde vragen
algemeen

algemeen

Aanvullende voorwaarden

Op onze website staan de aanvullende voorwaarden:

https://www.campingbakkum.nl/overnachten/seizoenkamperen

Een gedwongen verhuizer heeft mijn plaats gekozen. Wat nu?

Als de camping besluit iets te bouwen op de camping kunnen hierdoor gedwongen verhuizers ontstaan. Deze verhuizers hebben de keuze uit de overgeschreven plaatsen van dat jaar. Wanneer een gedwongen verhuizer jouw seizoenplaats heeft gekozen, heb jij op jouw beurt als eerste de mogelijkheid een nieuwe plaats te kiezen uit alle vrijgekomen seizoenplaatsen (van kampeerders die niet terugkomen). 

Geldt gebruik door vrienden / familie ook als onderverhuur?

Ja, elk gebruik door derden (anders dan door recreant en mederecreanten) is onderverhuur, ongeacht er wel of niet voor betaald wordt aan de recreant (hoofdhuurder).

Hoe lang mag ik onderverhuren?

Maximaal 4 weken.

Hoe meld ik onderverhuur bij de receptie?

Je kunt jouw onderverhuurders opgeven bij de receptie. Voordat de onderhuurders naar de plaats toegaan, moet er betaald zijn. De prijs is voor maximaal 6 personen. De onderhuurder krijgt een seizoenparkeerkaart voor de periode dat zij aanwezig zijn, een toegangsbewijs voor het Noordhollands Duinreservaat en een mapje met informatie over de camping en de omgeving. Deze spullen kan de verhuurder ook van te voren afhalen bij de receptie.

Hoeveel kost een extra parkeerkaart voor het hele seizoen?

Voor het hele seizoen in 2023 is een extra parkeerkaart € 75,-

Hoeveel kost het om op Camping Bakkum te staan?

https://www.campingbakkum.nl/overnachten/tarieven-en-voorwaarden

Huisregels

Hier vind je onze 
Huisregels

Ik ga een nieuw kampeermiddel kopen. Aan welke eisen moet het kampeermiddel voldoen (welke mogen wel, welke mogen niet?)

Tenten, tenthuisjes, kampeerbungalows en sta- en toercaravans zijn toegestaan. Het kampeermiddel mag niet langer zijn dan 9.15 meter en mag maximaal 3.20 meter breed zijn. De oppervlakte van het hoofd kampeermiddel en eventueel opslagschuurtje is max. 35 vierkante meter. Houten caravans en caravans zwaarder dan 2200 kilo is niet toegestaan. Je kunt een foto met beschrijving aan ons voorleggen, zodat wij de caravan kunnen keuren voordat je deze koopt. Deze kun je mailen naar nieuwkampeermiddel@campingbakkum.nl

Ik heb een invalide bezoeker, mag ik even het terrein op?

In principe worden invalide bezoekers door één van de terreinmedewerkers met een golfkar naar de plaats toe gebracht. Men kan de receptie bellen wanneer men weer opgehaald wil worden. (Dit is overigens een service van de camping).

Ik wil van seizoenplaats ruilen. Wat moet ik hiervoor doen?

Voor seizoenkampeerders die willen ruilen van plaats, organiseren wij ieder jaar in de winterperiode een ruildag. Opgeven voor de ruildag gaat via de receptie. Op de ruildag kun je met andere seizoenkampeerders van plaats ruilen en met de eventuele vrijgekomen seizoenplaatsen. Wij sturen een uitnodiging voor de ruildag en communiceren de vrijgekomen plaatsen, zodat je van te voren kunt kijken of je met deze plaatsen wilt ruilen. Op deze dag geldt de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Ik zou graag een seizoenplaats op Camping Bakkum willen. Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Je kan je inschrijven op de geïnteresseerdenlijst voor vrije seizoenplaatsen. Als er vrije seizoenplaatsen zijn, dan ontvang je in januari een uitnodiging. Daarin wordt de exacte datum en de vorm van vergeven van de plaatsen gecommuniceerd. 

Kan er even een karretje komen om me naar de plaats te brengen? Ik heb zoveel spullen!!

Dit is mogelijk op aanvraag. Terreinmedewerkers komen alleen helpen wanneer ze tijd hebben. Aan het eind van P2 en P1 staan ook bolderkarren waarmee je zelf spullen naar je plaats kunt brengen. Hiervoor is een €2,- munt nodig (die je weer terug krijgt). 

In principe wel. Dit is een extra service van de camping. Terreinmedewerkers komen alleen helpen wanneer ze tijd hebben. Aan het eind van P2 en P1 staan ook karren waarmee men zelf hun spullen naar de plaats kunnen brengen. Hiervoor is een €2,- munt nodig (die ze weer terugkrijgen). Probeer mensen het eerst zelf op te laten lossen met een kar.
Mag ik een heggetje of andere erfafscheiding maken op mijn plaats?

Het is niet toegestaan om erfafscheidingen (zoals hekwerken en schuttingen) of permanente windschermen te plaatsen. Wel toegestaan zijn tijdelijke windschermen van maximaal 1,5 meter hoog en een totale maximale lengte van 8 meter. Bij afwezigheid van langer dan een dag dient men zorg te dragen dat de geplaatste windschermen verwijderd zijn.

Mag ik gras zaaien op mijn seizoenplaats?

Bij de receptie kun je graszaad ophalen en inzaaien op uw plaatsen. Grasmatten zijn niet toegestaan.

Mag ik het adres/ telefoonnummer van mijn buurman van jullie?

Nee. De camping mag in verband met privacy geen adresgegevens van kampeerders aan derden geven. Ook niet aan andere kampeerders. Wij kunnen jouw buurman wel bellen en jouw telefoonnummer doorgeven. Dit zodat hij contact met jou kan opnemen.

Mag ik met de auto het terrein op?

Seizoenkampeerders mogen alleen tijdens doorrijtijden (vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 09.00 - 13.00 uur) het terrein op. 

Mag ik tussentijds mijn (toer)caravan van het seizoenskampeerterrein afhalen?

De (toer)caravan mag alleen op doorrijtijden van het terrein afgehaald worden. Dat is op vrijdag van 17.00u tot 20.00u en op zaterdag van 9.00u tot 13.00u. Mocht een stacaravan vervangen moeten worden dan kun je contact met ons opnemen en spreken we een moment af dat dit mogelijk is.

Moet ik het melden als er andere mensen dan mijn gezinsleden in mijn kampeermiddel verblijven?

Ja als er mensen in jouw kampeermiddel verblijven zonder dat je aanwezig bent, zien wij dit als onderverhuur en dien je dit te melden bij de receptie.

Overeenkomst SP

Hier vind je alle informatie over seizoenkamperen en voor seizoenplaats eigenaren:

https://www.campingbakkum.nl/overnachten/seizoenkamperen 

Overschrijvingsregelement

Hier vind je alle informatie met betrekking tot seizoenkamperen en seizoenplaats eigenaar:

https://www.campingbakkum.nl/overnachten/seizoenkamperen 

https://www.campingbakkum.nl/l/library/download/urn:uuid:36a41c2d-f66b-4641-8081-f45c6a838fc0/overschrijven+van+de+seizoenplaats+beleid.pdf?
Waar worden caravans op gekeurd?

De caravans worden gekeurd op veiligheid (gasslang) en op kapotte en verrotte delen (conditie van de caravan). Daarnaast dient het kampeermiddel er naar behoren uit te zien. De keuringsbedrijven zullen op de volgende punten keuren: gasdichtheid van op opleidingen, leeftijd en lengte gasslang (maximaal 2 jaar oud en maximaal 1 meter lang), gasdrukregelaar (maximaal 5 jaar), vlam gastoestellen (stabiele blauwe vlam), opstelling en montage gastoestellen (koolmonoxide), luchtaanvoer en afvoer gasstellen, werking thermokoppels, waakvlam dooft: gas dicht, rookgaskanaal van de geiser, aansluitingen elektrische leidingen, aansluiting en aarding stopcontacten in natte ruimtes, controle aansluitsnoer volgens NEN norm.

Wanneer ik een kampeermiddel van een huidige seizoenplaatshouder overneem, krijg ik dan ook de seizoenplaats?

Als je een overeenkomst van een recreant heeft overgenomen, ben je verzekerd van het huren van een plaats op Camping Bakkum. Echter kunnen wij je niet garanderen dat de seizoenplaats welke je tijdens het overschrijven heeft overgenomen, jou ook wordt aangeboden in het daaropvolgende seizoen.

Wanneer ik een kampeermiddel van een huidige seizoenplaatshouder wil overnemen, hoe gaat dit in zijn werk?

Bij het overnemen van een overeenkomst kunnen de oude en nieuwe recreant twee weken van te voren een online afspraak maken via de receptie voor een overschrijving. Van te voren zullen wij het kampeermiddel controleren/schouwen en goedkeuren voor een overschrijving. Het overschrijven van een overeenkomst is alleen mogelijk vanaf het begin van het seizoen t/m 31 juli. Vanaf 1 augustus 2024 is het overschrijven van een seizoenplaatsovereenkomst niet meer mogelijk. Recreanten die vanaf 6 juni 2017 een seizoenplaats bij Camping Bakkum huren, kunnen de seizoenplaats niet overschrijven.De seizoenplaats blijft ten alle tijde eigendom van Camping Bakkum. Het verkopen van een kampeerplaats is dan ook niet mogelijk.

Wat is een een logee?

Een logee is een derde (zijn derden) die overnacht(en) op de plaats waarbij de recreant ook aanwezig is.

Wat is onderverhuur?

Onder onderverhuur wordt verstaan; het overnachten door derden zonder dat de recreant (hoofdhuurder) en/of mederereanten aanwezig zijn. Dit is mogelijk voor maximaal 4 weken en hiervoor dien je een bedrag af te kopen voor € 360,-. Dit dien je te betalen vóór de onderhuurder komt overnachten. Het is ook mogelijk om € 20,- per nacht te betalen.

Wat zijn de kosten voor een seizoenplaats?

Op onze website staan de tarieven voor een seizoenplaats:

https://www.campingbakkum.nl/overnachten/tarieven-en-voorwaarden

Wat zijn exoten?

Op onze website staat een uitgebreide omschrijving welke planten wel of niet mogen.

https://www.campingbakkum.nl/l/library/download/urn:uuid:234b66fe-d9b0-477c-aa3d-24ed03e80302/exoten+wat+zijn+dat.pdf

Wordt mijn kampeermiddel nu elk jaar gecontroleerd? En krijgen we dan elk jaar een sticker?

De kampeermiddelen moet een keuringscertificaat hebben. De caravans moeten door een extern bedrijf gekeurd worden op gas –en elektra installaties. Hiervoor ontvang je van dat bedrijf een keuringsbewijs en sticker. Deze is drie jaar geldig.Kampeermiddelen jonger dan 3 jaar hoeven nog niet gekeurd te worden. En kampeerders die geen elektra en gas gebruiken in het kampeermiddel kunnen een vrijstelling aanvragen bij de receptie.

winterstalling

winterstalling

Aan welke eisen moet een caravan voldoen voordat deze vervoerd wordt?

De caravan moet rijklaar zijn. Dat betekent dat er niets onder of om de caravan mag liggen. De banden moeten worden opgepompt en in goede staat zijn. De steunen moeten worden ingeklapt en het chassis mag niet roesten. Kortom: de bestuurder moet de caravan kunnen transporteren en vervoeren zonder problemen. 

Hoe kom ik in aanmerking voor de winterstalling op Bakkum?

We kunnen je geen plaats meer bieden in de winterstalling op Bakkum. Vrijwel iedereen die in de afgelopen winterperiode winterstalling had, heeft aangegeven dit komende winterperiode ook weer te willen. Er is wel een wachtlijst voor de ‘winterstalling’. Hier kunnen we jouw gegevens opzetten en zodra er plaats vrij komt nemen we contact met je op. Deze wachtlijst gaat echter niet snel. Voor een stalling kan je wel contact opnemen met één van de stallinghouders (transporteurs). Een lijstje met adressen en telefoonnummers kan je bij de receptie afhalen.

Ik wil erbij zijn wanneer mijn kampeermiddel vervoerd gaat worden. Kan ik een afspraak maken?

Wanneer u bij ons in de stalling staat zult u een mail krijgen met de datum erin dat de planning bekend is bij de receptie. U kunt aan de balie of telefonisch een afspraak maken. Uw kampeermiddel dient op de afgesproken datum rijklaar te zijn.

Is de stalling bewaakt?

Er wordt alleen gestald op P2. Er zijn bepaalde gedeeltes van P2 die worden bewaakt met cameratoezicht. De caravans staan zo geplaats dat er weinig ruimte tussen zit. Dit voorkomt dat mensen via eventuele ramen en/of deuren naar binnen kunnen komen. Ook staat er om de stalling een hek. Er is geen bewaking in de vorm van permanente medewerkers.

Mag er geklust worden aan de caravan terwijl hij bij ons gestald staat?

Wanneer de caravan in de stalling staat is het niet meer mogelijk om in de caravan te komen en hieraan te klussen. De caravans worden namelijk zo gestald dat er niemand in, niet alleen jij maar ook geen ongenode gasten.

Mogen mensen van rijdag ruilen als ze de aangewezen dag echt niet kunnen?

Nee, caravans worden gereden de dag die in de planning staat. Het zou echter wel mogelijk zijn om van tijd te ruilen.

Waarom kan ik mijn tourcaravan niet meer zelf vervoeren?

Wij vervoeren alle caravans, ook tourcaravans, zodat alle caravan op de juiste plaats gestald worden en wij niet de caravan alsnog moeten verplaatsen.

Zetten wij de caravans op poten?

Wij zetten de caravans in de stalling zonder de poten uit te draaien. Bij het terugplaatsen van de caravan zetten wij deze op de plaats zonder de poten uit te draaien.